Sedumdak

Bel ons op:

(0575) 56 55 55

Sedumdak of groendak aanbrengen

Duurzame dakoplossingen

Roofing Service Nederland B.V. heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van de meest uiteenlopende daken. Wij bieden u hierin een breed assortiment aan mogelijkheden. Hierbij valt te denken aan dakparken, groendaken / sedumdaken, zonnepanelen en uiteraard diverse soorten dakbedekkingen die jarenlang meegaan. Wij luisteren graag naar uw specifieke wensen en eisen betreffende het dak, zodat wij u aan de hand hiervan de beste oplossingen kunnen voorstellen.

 

Diverse soorten groendaken

In Nederland bestaat een groeiende vraag naar groendaken, zoals onder meer moestuindaken, sedumdaken, tuindaken, natuurdaken en terrasdaken. Een groendak is niet alleen een mooie keuze, maar uiteraard ook een milieuvriendelijke keuze.

Om een groendak optimaal succesvol te laten zijn moeten er diverse factoren aanwezig zijn. Dit betekent dat er aandacht besteed moet worden aan het kiezen van het juiste groenpakket en een passend daksysteem. U wilt immers daadwerkelijk van een groen dak genieten wanneer u kiest voor een groendak.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het realiseren van groendaken van de hoogste kwaliteit, waar u optimaal van kunt genieten. Uiteraard bieden wij u de beste garanties. Groendaken zijn uiteraard wel onderhoudsintensief, in meer of mindere mate.

Het is dan ook belangrijk om periodiek dakonderhoud te laten uitvoeren aan uw groendak. De frequentie is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de gewenste verzorgingsgraad, de beplanting en het soort groendak dat u heeft laten realiseren. Uiteraard kunnen wij u ook hierin van deskundig advies voorzien.

Sedumdaken kunnen niet zomaar van iedere soort dakbedekking worden voorzien. Het is namelijk belangrijk dat de dakbedekking, of het dakbedekkingspakket, aan diverse eisen voldoet. Zo moet deze sedumdakbedekking gemaakt zijn van een materiaal dat geen rizoom- of worteldoorgroei doorlaat.

Daarnaast is het ook af te raden om te kiezen voor een sedumdakbedekking welke bestaat uit slechts een losliggend systeem of slechts 1-laags PVC, daar het dak ernstig kan beschadigen wanneer hier een lekkage in ontstaat.

Wanneer een sedumdak goed is aangelegd, dan wordt het groen hierop voor een aanzienlijk deel door het sedum zelf gerealiseerd. Dit maakt een sedumdak onderhoudsarm, hoewel deze wel aandacht vereist. Het onderhoudsniveau ligt aanzienlijk lager dan bij de meeste andere groendaken.

Uiteraard kunnen wij voor u beoordelen welke soort groendak voor uw specifieke dak het meest geschikt is. Wij kunnen diverse daksystemen en dakbedekkingen voor groendaken realiseren, welke uiteraard aan de meest recente vakrichtlijnen voldoen.

Verreweg het grootste deel van de daken in Nederland is voorzien van zwart bitumen. Deze dakbedekking kan een temperatuur van 80 graden Celsius bereiken wanneer de zon erop staat. Er is driemaal zoveel energie nodig om een dak een graad te koelen dan om het dak een graad te laten opwarmen. U kunt zich voorstellen hoe hard de airco moet werken om de temperatuur onder het dak, in het gebouw, aangenaam te maken wanneer het dak zo heet is. Het is dan ook een aanzienlijk voordeligere keuze om een wit dak te laten realiseren. Uiteraard staat Roofing Service Nederland B.V. hierin voor u klaar.

 

Waarom een wit dak?

Witte daken kunnen worden gerealiseerd met een coating, met bitumendakbedekking of bijvoorbeeld met een soorten kunststof dakbedekkingen. Het voordeel van de witte kleur is dat warmte wordt afgeweerd doordat de stralen van de zon weerkaatsen. Hiermee kan al gemakkelijk een temperatuurdaling van 5 graden Celsius worden gerealiseerd in het gebouw, waardoor de airco aanzienlijk minder hard hoeft te werken. Dit scheelt natuurlijk ook enorm op de energierekening. Heeft u ook zonnepanelen laten plaatsen? Dan levert een wit dak u extra voordeel op wanneer het gaat om het rendement, omdat de zonnepanelen niet zo snel warm worden.

 

Het aanbrengen van een wit dak

Het realiseren van witte dakbedekking is een vak en kan zeker niet zomaar door iedereen worden uitgevoerd. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de zwarte randen niet te breed mogen worden gemaakt bij witte bitumendaken. Het dak mag niet loslaten bij een stevige wind en moet uiteraard volledig waterdicht worden afgewerkt. Een ander punt om rekening mee te houden is het enorme verschil in kwaliteitsniveaus van de witte daken. Het is daarom altijd aan te raden een wit dak te laten realiseren door een ervaren, deskundige en professionele partij. Wij kunnen de volgende witte dakbedekkingen voor u realiseren:

 

  • Derbicolor FR White (wit mineraal)
  • Derbipure (plantaardig )
  • Derbibrite NT
  • Profatec Eco (wit mineraal met stikstofbindende werking)
  • Noxite (lichtgrijs mineraal met stikstofbindende werking)
  • Witte kunststoffen: PVC, TPE, FPO en TPO, Firestone Ultraply, Rhenofol (DUBOkeur), Polyfin, Sikaplan (DUBOkeur), Sarnafil (DUBOkeur), RENOLIT ALKOR, Monarplan, Spectraplan,

Op steeds meer daken in Nederland zien we zonnepanelen verschijnen. Het laten realiseren van zonnepanelen op het dak is dan ook een ideale manier om op duurzame wijze energie op te gaan wekken. Daarnaast levert het uiteraard een flink voordeel op de energierekening op.

 

Zijn zonnepanelen altijd geschikt?

Zonnepanelen zijn bijzonder geschikt om te plaatsen op daken die volledig plat zijn of die licht hellend zijn. Helaas is het plaatsen van zonnepanelen niet altijd even eenvoudig. Zo kan het erg lastig zijn om zonnepanelen te plaatsen wanneer het dakoppervlak relatief beperkt is, wanneer de dakisolaties zacht zijn of in het geval van lichte dakconstructies. De panelen moeten namelijk aan de constructie worden bevestigd, of worden verzwaard, om te voorkomen dat een storm er een negatieve invloed op heeft. Zachte isolaties zijn vaak niet in staat om dit extra gewicht te dragen. Wanneer er een mechanische bevestiging gerealiseerd moet worden, dan kunnen er koudebruggen ontstaat die de isolatie van het dak verslechteren. In het geval van een klein dakoppervlak is het zo dat er vaak een valbeveiliging moet worden aangebracht, omdat een zonnepaneel altijd onder een hellingshoek moet worden gerealiseerd op platte daken. Hierdoor ontstaat er schaduw en deze schaduw zorgt er weer voor dat de panelen slechts voor een deel goed kunnen worden benut.

 

Advies over zonnepanelen

Op de eerste plaats is het verstandig om te laten beoordelen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en welk systeem er dan het best toegepast kan worden. Uiteraard kunnen wij u hierover informeren. Daarnaast is het ook verstandig om het dak te laten beoordelen op kwaliteit. Wanneer het dak naar verwachting binnen enkele jaren al moet worden vervangen, dan is het verstandig om eerst het dak te laten vervangen en daarna pas de zonnepanelen te laten plaatsen. Uiteraard zijn wij er ook op dit punt om u van professioneel advies te voorzien.

Het is mogelijk om met een dak fijnstof uit de lucht te halen. Hiervoor is het nodig om te kiezen voor een dak met een bewerking van titaniumdioxide. Deze daken zien er op het oog hetzelfde uit als de andere soorten gemineraliseerde daken, maar op onzichtbare wijze wordt er stikstof uit de lucht gewonnen om dit in milieu neutrale stoffen om te zetten. Wanneer u interesse heeft in een stikstofbindend dak, dan heeft u in Nederland de keuze uit Noxite en Profatec Eco. In beide gevallen gaat het om een minerale dakbedekking die klimaatactief is en voorzien is van een speciaal soort titaniumdioxide. Deze speciale coating zorgt ervoor dat de zwaveldioxiden (SOx) en de stikstofoxiden (NOx) worden omgezet in onschadelijke milieu neutrale stoffen onder invloed van Uv-licht. Dit betekent dat er een reductie van fijnstof in de lucht wordt gerealiseerd.

 

Energiekosten besparen

De stikstof reducerende daken hebben een belangrijk bijkomend voordeel. Deze daken zorgen namelijk ook voor een flinke besparing op de energiekosten. De Profatec Eco is een wit mineraal en de Noxite is een lichtgrijs materiaal. Beiden hebben een reflecterende werking op zonnestralen, waardoor het dak aanzienlijk minder warm wordt. De airco hoeft hierdoor in de zomer minder hard te werken en dit bespaart aanzienlijk.

 

Positief effect op het milieu

De milieuvriendelijkheid van deze daken is ook zeker een voordeel waaraan gedacht mag worden bij het maken van een keuze voor een nieuw dak. De stikstof reducerende daken zijn aanzienlijk beter voor het milieu dan de meeste andere daken, omdat deze daken de lucht zuiveren. Wanneer we spreken over een stikstof reducerend dak van honderd vierkante meter, dan kan dit evenveel NOx zuiveren dan dat er door een gemiddeld voertuig wordt geproduceerd over een afstand van 15.000 kilometer. Deze daken zijn daarmee bijzonder duurzaam en u hoeft er totaal geen extra moeite voor te doen.

Recente projecten

U kunt bij ons terecht voor

Dakrenovatie

Wij zijn niet alleen de partner die een renovatieproject van een dak volledig voor u kan verzorgen, maar wij denken ook graag met u mee over de juiste dakoplossingen wanneer er en dakrenovatie aan de orde is. Wij gaan graag met u het gesprek aan, waarbij u een gericht, persoonlijk en deskundig advies mag verwachten van een ervaren technisch adviseur. Vervolgens kunnen deze adviseren nader worden bekeken op bouwfysische en windbelasting technische punten door de calculatieafdeling, waarna er een heldere en gespecificeerde offerte kan worden opgesteld.

Dakonderhoud

Uiteraard staan wij niet alleen voor dakrenovatie voor u klaar, maar ook voor het voeren van periodiek dakonderhoud. Door resultaatgericht, professioneel en planmatig onderhoud te laten uitvoeren aan uw dak kunt u vervelende verrassingen, met name op financieel gebied, in de toekomst voorkomen. Daarnaast zorgt u er uiteraard direct ook voor dat de levensduur van uw dak aanzienlijk wordt verlengd en hoeft u zich geen zorgen te maken om de staat van uw dak. Wanneer het gaat om professioneel dakonderhoud kan Roofing Service Nederland B.V. u een zeer complete dienstverlening bieden binnen een landelijke dekking.

Dakveiligheid

Het realiseren van valbeveiliging op platte daken is bijzonder belangrijk. Het verzorgen van valbeveiliging op platte daken behoort dan ook tot onze prioriteit. Roofing Service Nederland B.V. kan u een zeer complete dienstverlening van hoogwaardige kwaliteit bieden wanneer u een optimale veiligheid op uw dak wilt laten realiseren. In Nederland behoren wij tot de belangrijkste spelers op het gebied van dakveiligheid. Wij zijn dan ook in staat om u van A tot Z van dienst te zijn. Dat wil zeggen dat wij u kunnen adviseren, het gewenste systeem kunnen implementeren en zorgen voor de nodige nazorg, inclusief de bijbehorende keuringen.

Sedumdak

Roofing Service Nederland B.V. heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van de meest uiteenlopende daken. Wij bieden u hierin een breed assortiment aan mogelijkheden. Hierbij valt te denken aan dakparken, groendaken, zonnepanelen en uiteraard diverse soorten dakbedekkingen die jarenlang meegaan. Wij luisteren graag naar uw specifieke wensen en eisen betreffende het dak, zodat wij u aan de hand hiervan de beste oplossingen kunnen voorstellen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn bijzonder geschikt om te plaatsen op daken die volledig plat zijn of die licht hellend zijn. Helaas is het plaatsen van zonnepanelen niet altijd even eenvoudig. Zo kan het erg lastig zijn om zonnepanelen te plaatsen wanneer het dakoppervlak relatief beperkt is, wanneer de dakisolaties zacht zijn of in het geval van lichte dakconstructies. Roofing Service is dé partner als het gaat om het plaatsen van zonnepanelen.

Dakcoating (vloeibare dakbedekking)

Witte daken kunnen worden gerealiseerd met een coating, met bitumendakbedekking of bijvoorbeeld met een soort kunststof dakbedekkingen. Het voordeel van de witte kleur is dat warmte wordt afgeweerd doordat de stralen van de zon weerkaatsen. Hiermee kan al gemakkelijk een temperatuurdaling van 5 graden Celsius worden gerealiseerd in het gebouw, waardoor de airco aanzienlijk minder hard hoeft te werken. Dit scheelt natuurlijk ook enorm op de energierekening.

Sectie
diensten-dakveiligheid

Dakdekker gezocht voor uw Sedumdak?