Duurzaamheid kan het dak op met duurzame daken

 In Geen categorie

Als het gaat om duurzaamheid, kunt u wat Roofing Service Nederland het dak op. Wij zijn namelijk dé specialist als het gaat om duurzame daken.

Sinds onze oprichting (in 1970) hebben we altijd geloofd in duurzaamheid. Goed is bij ons niet goed genoeg, het kan altijd beter. Dat geldt voor de daken die we aanleggen, maar ook voor onze eigen bedrijfsvoering.

Hoe we daken verduurzamen

De keuze voor een duurzaam dak is een goede stap in de richting. Maar wanneer u dat (logische) besluit heeft genomen, begint het kiezen pas echt. Met zonnepanelen en zonneboilers verandert u uw dak in een kleine energiecentrale. Hiermee bespaart u niet alleen (fors) op uw energierekening, maar u levert ook nog eens een grote bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering.

Ligt uw focus meer op het bevorderen van biodiversiteit? Dan is een groendak ideaal voor u. Een sedumdak of natuurdak oogt niet alleen mooi en natuurlijk, maar biedt ook leefruimte voor heel veel insecten en vogels. Bovendien filteren de plantjes fijnstof uit de lucht, waardoor ze helpen tegen luchtvervuiling.

U kunt ook voor een mix tussen natuurwaarde en recreatie kiezen. In dat geval gaat u voor een tuindak of terrasdak. Het is zelfs mogelijk om een moestuindak aan te leggen, ideaal voor de natuurliefhebber met groene vingers.

U kunt ook besluiten om met uw dak de strijd aan te gaan tegen stikstof en fijnstof door een speciale stikstof reducerende coating op uw dak aan te brengen. Mooie bijwerking van dergelijke stikstof reducerende daken is dat deze, door de lichte kleur, zonlicht reflecteren. Daardoor blijft het binnen koeler en hoeft u de airconditioning minder vaak aan te zetten.

Neem contact op met Roofing Service Nederland

Hoe we onze bedrijfsvoering verduurzamen

Onder het motto “Verbeter de wereld, begin bij je zelf” hebben we bij Roofing Service Nederland ook veel aandacht voor de duurzaamheid van onze bedrijfsvoering.

Minder afval

Bij Roofing Service Nederland geloven we in de 3 R-en: Refuse, reduce, recycle. Het begint met “Refuse”: we gaan geen zaken inkopen als we ze niet nodig hebben. Zo printen we niet enkelzijdig, dat is –wat ons betreft- papierverspilling die we afwijzen. Ook op andere plekken in onze processen zoeken we naar manieren om de hoeveelheid afval te verminderen (reduce).

Waar afval onvermijdelijk is zorgen we dat dit gerecycled is. Daarvoor hebben we onze eigen milieustraat ingericht. Hiermee kunnen we de volgende afvalstromen gescheiden inzamelen: karton, ijzer, bitumen, hout, grind/puin, plastic en BSA (bouwsloopafval).

Duurzaam rijden

Al onze medewerkers worden getraind om zuinig te rijden. Ook proberen onze planners het aantal reiskilometers zo laag mogelijk te houden. Elke kilometer die we besparen scheelt tenslotte weer CO2-uitstoot. Ook zijn we bezig ons wagenpark om te schakelen naar elektrisch rijden: de eerste 100% elektrische werkbus rijdt (naar grote tevredenheid) al naar projecten op veel locaties. Tevens hebben we 5 100% elektrische personenwagens waarmee onze vertegenwoordigers bij klanten langs gaan.

Altijd op zoek naar meer duurzaamheid

Hierboven staat beschreven wat Roofing Service Nederland op dit moment doet om de duurzaamheid van de bedrijfsvoering te verbeteren. Wij zijn trots op de stappen die we hebben gezet. Als alle bedrijven in Nederland dit zouden doen, zou er al veel winst geboekt zijn.

Toch zijn we niet tevreden. We zijn altijd op zoek naar verbetering, zoals het ontwikkelen van nieuwe duurzame daken die de lucht zuiveren. We zijn ons echter bewust van onze beperkingen. Ook wij kunnen niet alles weten. Daarom verwelkomen we elke suggestie om het nóg beter te doen met open armen.

Neem contact op met Roofing Service Nederland

Bekijk ook deze artikelen:

Recent Posts

Leave a Comment

duurzaam wagenparkDakdekkersbedrijf Roofing Service Nederland