Roofing Service bestaat 50 jaar! In ons online magazine delen wij al onze hoogtepunten met u. Klik hier voor het overzicht.

Een oplossing voor het stikstofprobleem

In mei 2019 zette de Raad van State met haar uitspraak een streep door het stikstofbeleid van de regering. Doordat de Raad van State oordeelde dat vergunningen niet mogen worden afgegeven op basis van beloftes van compensatie, bleken duizenden vergunningen niet rechtsgeldig. Van de ene op de andere dag zat Nederland op slot. De bouwsector mocht niet meer bouwen en boeren krijgen te horen dat zij de schuld van alles hebben.

Terwijl het kabinet naarstig op zoek ging naar een oplossing, en zelfs begon na te denken over een maandelijkse autoloze zondag, hield de ene na de andere woedende menigte demonstraties.

Stikstofcrisis is een echt probleem

Dat de Raad van State een beslissing met zulke verstrekkende gevolgen heeft genomen zegt eigenlijk al genoeg. We kunnen niet langer meer volhouden dat de stikstof-uitstoot geen echt probleem is. Doordat we in Nederland met zijn allen te veel stikstof-uitstoot uitstoten ontstaat schade aan de en biodiversiteit in de natuur.

Vooral op zandgronden, duinen en hoogveen zijn de gevolgen enorm. Bloemen gaan verloren. Vogels en insecten verdwijnen uit gebieden, of sterven zelfs volledig uit. Eiken sterven door verzuring en jonge vogeltjes worden geboren met kromme pootjes. In Nederland is het stikstofprobleem groter en actueler dan de klimaatverandering.

Stikstofcrisis vergt meerdere oplossingen

Er is geen gouden oplossing die het stikstofprobleem oplost. Wel zijn er deeloplossingen, die elk bijdragen aan het terugdringen van de hoeveelheid stikstof in de natuur. Roofing Service Nederland biedt zo een oplossing: het stikstof reducerende dak.

Onze stikstof reducerende daken zijn door specialisten bewerkt met titaniumdioxide. Je hebt daarbij de keuze tussen Profatec Eco (wit) of Noxite (licht-grijs).

Je ziet er niets van, maar deze daken halen de schadelijke stikstof uit de lucht en zetten deze om in andere stoffen die ongevaarlijk zijn voor het milieu. Iets technischer: deze minerale dakbedekking die klimaatactief is haalt zwaveloxiden (SOx) en stikstofoxiden (NOx) en zet deze onder invloed van zonlicht om in andere stoffen.

De stikstof reductie is niet te verwaarlozen. Om de stikstofuitstoot te compenseren van een gemiddelde auto die 15.000 kilometer heeft gereden is slechts een dak nodig van 100 vierkante meter! Trouwens, de stikstof reducerende daken filteren niet alleen stikstof, maar ook fijnstof. Hierdoor wordt de lucht schoner en kun je vrij ademhalen.

Neem contact op met Roofing Service

Precies wat de bouwsector nodig heeft

De bouwsector zit op slot omdat woningbouw stikstofuitstoot voortbrengt. Door woningen (en andere gebouwen) te voorzien van een stikstof reducerend dak is de stikstofreductie in het bouwproject ingebouwd. Stikstof reducerende daken zijn dus precies wat de bouw nodig heeft om weer op gang te komen.

Stikstof besparende daken besparen ook nog eens energie

En alsof een stikstof besparend dak al niet geweldig genoeg is, heeft het nog een groot milieuvoordeel. Doordat de dakbedekking wit of lichtgrijs is, reflecteert het dak zonlicht beter dan conventionele daken. Daardoor wordt het zomers binnen een stuk minder heet en hoeft de airconditioning niet zo hoog te staan. Dit scheelt aanzienlijk in je energiekosten.

Stikstof beperkend dak is een goede keuze

Kies ook voor een stikstofbesparend dak en laat zien dat je het beste met de wereld voor hebt. Bij Roofing Service Nederland hebben we dakdekkers die gespecialiseerd zijn in deze bijzonder duurzame daken.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheid om je dak in te zetten als oplossing voor de stikstofcrisis? Maak dan een afspraak met de specialisten van Roofing Service Nederland en laat je bijpraten over de mogelijkheden.

Neem contact op met Roofing Service

Duurzaamheid kan het dak op

Als het gaat om duurzaamheid, kunt u wat Roofing Service Nederland het dak op. Wij zijn namelijk dé specialist als het gaat om het verduurzamen van daken. Sinds onze oprichting (in 1970) hebben we altijd geloofd in duurzaamheid. Goed is bij ons niet goed genoeg, het kan altijd beter. Dat geldt voor de daken die [...]

Een groendak is duurzaam en stijlvol

Wil je iedereen laten zien dat jouw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft? Leg dan een groendak aan. Ondernemers en bedrijven komen steeds meer onder het vergrootglas te liggen. Het is al lang niet meer voldoende om een geweldig product op de markt te brengen tegen de laagste prijs. Klanten willen meer dan dat. [...]

Preventief dakonderhoud houdt de boel droog

Wanneer heeft u voor het laatst nagedacht over uw dak? Tenzij u net een grote verbouwing achter de rug heeft, zoals het plaatsen van een dakkapel, of misschien zonnepanelen hebt laten plaatsen, is dat waarschijnlijk al een hele tijd geleden. Tenminste, als u ooit al heeft nagedacht over uw dak. Daar is niets raars aan, [...]

Dakdekker gezocht voor dakonderhoud of renovatie?

Offerte aanvragen