Het Emerhuys in Zutphen stroomt weer vol en herleeft

 In Geen categorie

Nieuw elan in Het Emerhuys: het veranderde van eigenaar en kreeg weer huurders. En een nieuw dak.

Twintig jaar oud is het Emerhuys in Zutphen. Statig, gebouwd onder architectuur van Maas Architecten uit Lochem, als zetel voor advocaten, notarissen en accountants. Die kwamen er. En vertrokken weer grotendeels. Het pand bleef wat onzield achter, maar is aan een fikse comeback bezig.

Anna Bosch (directeur) en Marcel Meijer (controller) van Roofing Service Nederland zijn (mede)eigenaar van het pand. “Ons bedrijf is gestart in Zutphen, verhuisd naar Brummen en nu hebben we ons kantoor weer hierheen verplaatst. Daar zijn we verguld mee, want het is een fantastisch pand. Maar het stond wel grotendeels leeg. De accountants en advocaten centraliseerden hun diensten en vertrokken naar elders. Alleen DWR Notarissen bleef.”

Het Emerhuys bleek eigendom te zijn geworden van zakenbank Goldman Sachs uit Londen. “We hebben nooit iemand van Goldman Sachs gezien, zelfs niet bij de overdracht van de notaris. Het pand interesseerde hen gewoon niet. We hebben het met een aantal partners gekocht en zijn op zoek gegaan naar nieuwe huurders. En die hebben we gevonden. Het pand is het afgelopen jaar weer volgestroomd.”

Voor Bosch en Meijer heeft Het Emerhuys een bijzonder aardige bijkomstigheid. Hun bedrijf Roofing Service Nederland, dat met zeventig werknemers een van de grootste in deze branche is, onderhoudt, renoveert platte daken en legt ze aan. Het heeft 6.000 klanten in Nederland, waaronder grote ketens als HEMA, Aldi en Blokker. Nu ligt er op Het Emerhuys een groot plat dak. Bosch: “Dat heeft ons op het idee gebracht er een demonstratiedak van te maken, waarop we tonen wat op het gebied van dakdekking zoal mogelijk is.” Deels ligt er onder meer een sedumdak (met begroeiing), deels een zeer duurzaam dak dak met kiezels, deels een wit dak met zonnepanelen. Omdat het dak wit is, houdt het de binnentemperatuur gemiddeld 3 graden lager dan een zwart dak. Bosch: “Nu kunnen we onze klanten ook hier uitnodigen en naast elkaar de typen dakbedekking te laten zien, met de bijzonderheden die erbij horen. Dat maakt dat we helemaal in onze nopjes zijn met Het Emerhuys.”

Recent Posts

Leave a Comment

Dakdekkersbedrijf Roofing Service Nederland