Roofing Service Nederland dakonderhoud

 In Geen categorie

Wij als RSN zijn dagelijks bezig met het uitvoeren van onderhoud aan alle platte / licht hellende daken. Dit doen wij onder meer voor diverse woningbouwcorporaties, winkelketens, vastgoed partijen, overheidsinstanties, gemeentes en uiteraard ook voor particulieren. Wat houdt dit dakonderhoud nou precies in zal u zich wellicht afvragen. Dat ga ik u proberen uit te leggen in het volgende stukje.

Preventief onderhoud

Onze onderhoudsmannen/dakdekkers hebben een VCA-certificaat behaald en zijn vakkundig opgeleid om alle soorten baanvormige dakbedekkingen te kunnen verwerken. Door de jarenlange ervaring van onze werknemers en de diverse cursussen die zij hebben gevolgd van leveranciers of het opleidingsinstituut Vebidak / Tectum. Kunnen zij diverse schadebeelden herkennen maar ook bijvoorbeeld uitvoeringsgebreken. De daken die wij onderhouden zijn voorzien van verschillende soorten dakbedekking zoals, bitumen dakbedekking, diverse kunststof dakbedekking (PVC, TPO, POCB), EPDM-dakbedekking maar ook daken die voorzien zijn van bijvoorbeeld een sedum dakbedekking. Mocht een gebouw voorzien zijn van dakgoten dan kunnen wij deze ook reinigen en inspecteren. zoals EPDM-dakbedekking m.b.t. de verwerking van de diverse soorten dakbedekking, schadebeelden herkennen en uitvoeringsgebreken, en uiteraard de VCA cursus.

schoonmaken van daken
dakrenovatie

Tijdens het preventief onderhoud voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 • Het zuiveren van de dakoppervlakken van voorwerpen, flessen, stenen etc.
 • Het onderzoeken van de dakhuid en de naadverbindingen van de dakbanen op dichtheid.
 • Onderzoek van de randaansluitingen, expansievoegen, afsluitprofielen, aansluitingen van dakdoorvoeren, aansluitingen van de lichtkoepels, aansluitingen op schoorstenen en doorgangen op dichtheid.
 • Onderzoek van het dakoppervlak op mechanische beschadigingen, chemische vervuilingen, scheuren door verzakken, bijzondere veranderingen.
 • Kleine gebreken zoals een openstaande naad, gescheurde loodslab herstellen wij tijdens het onderhoud.
 • Inspectie val en klimbeveiliging.

Indien gewenst zullen wij een onderhoudsrapport samenstellen per dakvlak. Het onderhoudsrapport
is als volgt opgebouwd:

 • Daktekening.
 • Bestaande dakopbouw.
 • Onze bevindingen tijdens het onderhoud.
 • Een passend advies.
 • Resterende levensduur verwachting.
 • Conditiecijfer.
 • Een uitgebreide fotorapportage ter onderbouwing.

Het voordeel van dakonderhoud is dat het er voor zorgt dat uw dak een langere levensduur heeft, wat er voor kan zorgen dat de dakrenovatie met enkele jaren kan worden uitgesteld. Tevens is het zo dat mocht zich er een probleem voor doen, deze tijdig worden gesignaleerd en hierop ingespeeld kan worden i.p.v. dat het de levensduur van uw dakbedekking juist verkort! Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe belangrijk dakonderhoud is en vooral hoeveel geld ermee bespaart kan worden. Ons advies is dan ook: investeer in jaarlijksonderhoud om de levensduur van uw dak te verlengen!

Wilt u meer weten over dakonderhoud, neem dan gerust contact met ons op!

duurzaam wagenpark
Recent Posts

Leave a Comment

duurzaam milieunico beusekamp robijnen jubileum