Een groendak is duurzaam en stijlvol

 In Geen categorie

Wilt u iedereen laten zien dat uw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft? Leg dan een groendak aan.

Ondernemers en bedrijven komen steeds meer onder het vergrootglas te liggen. Het is al lang niet meer voldoende om een geweldig product op de markt te brengen tegen de laagste prijs. Klanten willen meer dan dat. Een product moet niet alleen goed van kwaliteit zijn, maar ook op een goede manier worden geproduceerd. Een bedrijf dat op niet-duurzame wijze produceert kan, zeker op lange termijn, niet meer overleven.

Daarom investeren bedrijven massaal in het verduurzamen van hun processen en productie. Ook het eigen (kantoor-)pand wordt daarbij onder handen genomen. Want wat is een beter visitekaartje om uw duurzaam ondernemerschap mee te tonen dan uw eigen bedrijfspand? Door een groendak aan te leggen maakt u een duidelijk statement: wij willen onderdeel zijn van een duurzame wereld.

Een groendak is een slimme zet

Doordat het groendak duidelijk laat zien dat duurzaamheid voor u belangrijk is, trekt u al automatisch een bepaalde doelgroep aan. Het verduurzamen van het dak is dus een goede marketing-zet. Maar een groendak heeft een aantal (verrassende) voordelen.

Watermanagement

De reden dat een groendak vaak langere tijd zonder water kan, is dat het is opgebouwd uit lagen. Dankzij de drainage, het substraat en de begroeiing wordt regenwater door het dak opgenomen en vastgehouden. Regen spoelt dus niet zomaar weg via het riool, maar wordt opgeslagen als waterbuffer, waar het dak weken op kan leven. Dat betekent ook dat u minder last zult hebben van wateroverlast bij hevige regenbuien.

Neem contact op met Roofing Service Nederland

Een betere airco dan een groendak bestaat niet

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Vooral onder een plat dak kan het daardoor genadeloos heet worden. Dit vergt wat van uw medewerkers, om over het verlies van arbeidsproductiviteit maar te zwijgen. Door de airco aan te zetten kan het binnen een prettige temperatuur worden. Het nadeel is echter dat een airco enorm veel energie verbruikt en daardoor nogal kostbaar is.

Een groendak zorgt ervoor dat de binnentemperatuur het hele jaar redelijk constant blijft. Dankzij het water dat in het groendak is opgeslagen werkt een groendak in de zomer verkoelend. In de winter helpt een groendak juist om de warmte binnen te houden. Natuurlijk zult u nooit helemaal zonder airconditioning of verwarming kunnen, maar dankzij een groendak zult u uw energiekosten al snel fors zien dalen.

Groendak is goedkoper in het onderhoud dan u denkt

In tegenstelling tot een dak van bitumen of dakpannen is een groendak een levend geheel. Dat betekent dat het kleine beschadigingen zelf kan herstellen. Natuurlijk heeft een groendak wel onderhoud nodig. Zo moet u af en toe bemesten, onkruid wieden en zaailingen van bomen verwijderen. Ook moet de waterafvoer regelmatig gereinigd worden.

De precieze hoeveelheid onderhoud hangt af van het soort beplanting en de gewenste verzorgingsgraad. Het onderhoud is echter een stuk minder kostbaar dan dat van een tuin. Wanneer u een onderhoudscontract voor uw groendak afsluit bij Roofing Service Nederland weet u vooraf precies wat u kwijt bent aan het (preventief) dakonderhoud.

Groendak aanleggen

Behalve het onderhoud kan Roofing Service Nederland ook het aanleggen van uw groendak op zich nemen. Roofing Service Nederland is een landelijk werkend dakdekkersbedrijf dat zich onder meer heeft gespecialiseerd in verduurzaming van daken. Door jarenlange ervaring én regelmatige bijscholing weten de dakdekkers van Roofing Service Nederland alles van hun vak.

Wilt u ook een groendak boven uw hoofd of heeft u interesse in andere vormen van dakonderhoud of dakrenovatie? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland voor een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op met Roofing Service Nederland

Bekijk ook deze artikelen:

Recent Posts

Leave a Comment

duurzaam wagenpark