Preventief dakonderhoud houdt de boel droog

 In Geen categorie

Wanneer heeft u voor het laatst nagedacht over uw dak? Tenzij u net een grote verbouwing achter de rug heeft, zoals het plaatsen van een dakkapel, of misschien zonnepanelen hebt laten plaatsen, is dat waarschijnlijk al een hele tijd geleden. Tenminste, als u ooit al heeft nagedacht over uw dak.

Daar is niets raars aan, want voor de meeste mensen is een huis iets dat er gewoon staat. Het houtwerk moet af en toe geschilderd worden, maar verder is het een onverwoestbaar stenen fort, dat bestand is tegen de heftigste stormen. En meestal klopt dit ook. Tot het dak begint te lekken.

Elk jaar krijgen we tientallen telefoontjes bij onze 24/7 calamiteitenservice binnen, vooral na een hevige herfststorm. Maar ook als er geen windkracht 10 heeft gewoed, kunnen er ineens lekkages ontstaan. Natuurlijk rukken we snel uit om de schade aan het dak zo spoedig mogelijk te herstellen. Maar ondertussen zit u er wel mee, binnendringend vocht kan ook binnen schade hebben veroorzaakt.

Lekkages zijn onnodig

Hoewel we het fijn vinden dat onze klanten blij zijn met onze snelle service, zouden we het nog leuker vinden als we de schade zouden voorkomen. Met preventief dakonderhoud is dat heel makkelijk. We doen dit inmiddels al op meer dan 1500 locaties, tot grote tevredenheid van onze klanten.

Preventief dakonderhoud begint bij ons altijd met een professionele dakinspectie door een dakdekker die gespecialiseerd is in uw soort dak. Op basis van de inspectie kunnen we een meerjarig onderhoudsplan voor uw dak opstellen, zodat u precies kunt zien hoe uw dak eraan toe is en wat er de komende jaren moet gebeuren.

Dankzij het periodieke dakonderhoud dat we op naar aanleiding van de dakinspectie uitvoeren, kunnen we de levensduur van uw dak enorm verlengen. Bovendien weet u zeker dat alle hoeken en naden, alle voegen en aansluitingen gegarandeerd waterdicht zijn.

Roofing Service Nederland

Bij Roofing Service Nederland zijn we al decennia gespecialiseerd in alle vormen van dakbedekking, al 49 jaar, om precies te zijn. Met meer dan 50 professionele dakspecialisten kunnen we elk soort dak aan, overal in Nederland (inclusief de Wadden). Of u nu een bitumineus dak heeft, kunststof dakbedekking, of een groendak of een stikstofbesparend dak, wij zorgen er altijd voor dat we de benodigde ervaring en expertise in huis hebben.

Mocht zich nou een nieuwe dakbedekkingstechniek aandienen, dan sturen we onze medewerkers gewoon weer terug naar school, zodat ze ook deze kunnen toepassen. Sowieso geloven we in het blijven ontwikkelen van onze vakmensen, daarom moet elke medewerker regelmatig cursussen volgen bij Tectum. Tectum is dé opleider als het gaat om dakbedekking in Nederland.

Neem contact op met Roofing Service Nederland

Wat kost periodiek dakonderhoud?

De kosten van periodiek dakonderhoud zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de omgeving, het materiaal waarmee het dak bedekt is en de leeftijd van het dak. Ook speelt mee of het dak eerder onderhouden is. Hoe langer geleden het onderhoud is gepleegd, hoe meer er (waarschijnlijk) aan je dak zal moeten gebeuren.

In het inspectierapport staan al deze punten overzichtelijk opgesomd, indien gewenst inclusief een opgave van de kosten van het benodigde aanvullende preventieve dakonderhoud.  Want als er iets is waar u niet op zit te wachten, is het wel een onverwachte en torenhoge rekening die u ineens rauw op uw dak komt vallen.

Maak een afspraak

Heeft u ook geen zin in een herfst vol lekkages, of een Kerst die verpest wordt door een lekkend dak? Maak dan eens een afspraak met Roofing Service Nederland, zodat ook uw dak er tip-top bij ligt.

Bekijk ook deze artikelen:

Recent Posts

Leave a Comment

Duurzaam dak ElderveldGroendak door dakdekkersbedrijf Roofing Service