Inspectie Valbeveiliging

 In Geen categorie

Uiteraard is het van groot belang dat de maatregelen niet alleen op het moment van installeren van hoge kwaliteit zijn, maar dat zij dit ook blijven. Wij bieden dan ook de garantie dat de veiligheidsvoorzieningen voortdurend blijven functioneren naar behoren. Deze garantie kunnen wij u bieden door het uitvoeren van controles en periodieke verplichte inspecties. Indien nodig wordt dit gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden aan het dak. Ook deze werkzaamheden voeren wij in eigen beheer uit. Hiervoor hebben wij geautoriseerde, zeer ervaren en goed opgeleide vakmensen in ons team even als goed opgeleide keurmeesters.

Waarom uw valbeveiliging laten inspecteren?

Het jaarlijks inspecteren van persoonlijke beschermingsmiddelen is in Nederland wettelijk verplicht (Arbobesluit Artikel 7.4a). De werkgever bepaalt zelf door wie hij zijn arbeidsmiddelen laat inspecteren. Voorwaarde daarbij is dat dit door een deskundig persoon of instelling wordt gedaan. Dit kan bijvoorbeeld een onafhankelijke keuringsinstantie zijn, een onderhoudsdienst van een leverancier of de technische dienst van het bedrijf zelf. Na de inspectie van de valbeveiliging ontvangt u als werkgever een officieel certificaat en wordt de geïnspecteerde valbeveiliging voorzien van een controlesticker.

Inspecteren door Roofing Service Nederland B.V.

U kunt al uw PBM-sets, valbeveiliging, hekwerken, kooi- en gevelladders door ons laten keuren/inspecteren.

Wilt u meer weten over de juridische context omtrent de jaarlijkse inspectie van valbeveiliging? Neem dan een kijkje op de website Arbo-Online.nl of in deze bijlage.

Dakinspectie door Roofing Service
Dakinspectie door Roofing Service
Recent Posts

Leave a Comment

Dakdekkersbedrijf Roofing Service Nederland