Roofing Service en OZHW: ‘samen komen we er altijd uit!’

 In Geen categorie

Wat jaren geleden startte met een klein onderhoudscontract voor de daken van enkele OZHW- scholen mondde voor Roofing Service Nederland uit tot één van hun grootste projecten in 2021. Met o.a. ruim 6000 m² dakrenovatie verdeeld over acht locaties en het spannen van 1,2 kilometer aan dak-beveiligingslijnen. Met als basis een zeer prettige samenwerking, vol vertrouwen en gelijkwaardigheid.

De Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden heeft 24 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs, verdeeld over vijf gemeenten. Als onderdeel van hun duurzame ambities is in 2020 besloten om bij acht scholen in Barendrecht en Ridderkerk de daken te voorzien van zonnepanelen. Maar voordat die geplaatst kunnen worden, moeten de daken in goede staat verkeren. Roofing Service bleek niet alleen dé perfecte partner voor de renovatie en de beveiliging van de daken, maar profileerde zich ook als vakkundig adviseur.

Vertrouwen

“Het is voor onze organisatie voor het eerst dat wij zo’n grootschalig zonnepanelenproject opstarten”, vertelt Margot Guikers, projectleider huisvesting bij OZHW. “We hebben zelf die knowhow niet en moeten kunnen vertrouwen op goede informatie van experts. Die adviserende rol vervult Roofing Service voortreffelijk.”

Project Esdec Deventer

Waardevolle adviezen

Als eerste vroeg OZHW aan Roofing Service om de daken van de scholen te inspecteren. Per locatie kwam er een inventarisatierapport over de status en de levensduur van de daken. Ook werden er aanbevelingen gedaan. “Bij sommige daken, die binnen enkele jaren aan het einde van hun levensduur komen, hebben wij aangeraden ze eerst goed te renoveren”, vertelt RS directeur Daniël Dorland. “Als je daar nu zonnepanelen op gaat zetten, dan moet je straks, als het dak echt aan vervanging is, extra kosten gaan maken voor de demontage van de panelen.” Alle aanbevelingen die RS deed, werden opgenomen in de aanbesteding voor dakrenovatie die OZHW daarna startte. En die uiteindelijk aan Roofing Service werd gegund. “Zij waren gewoon de beste partij voor ons”, aldus Margot.

Flexibiliteit en goede planning

Werken aan schooldaken vergt nogal wat flexibiliteit en een goede planning. Zo werden de werkzaamheden aan het dak van het Dalton Lyceum in Barendrecht geheel in de zomervakantie van 2021 gepland. Daniël: “Het ging om groot onderhoud op een flink oppervlak, zo’n 2600 m². Om geen overlast te veroorzaken, hebben we dit in de vakantieperiode gedaan.” Margot prijst de flexibiliteit van RS: “RS leverde daar een mooi staaltje planning. Zeker omdat ze ook met vakanties van hun eigen medewerkers rekening moesten houden.”

Veiligheid boven alles

Bij scholen speelt bewustzijn rondom veiligheid, vanwege de kinderen, een cruciale rol. “Het is voor ons heel belangrijk dat er geen materialen rondslingeren op het speelplein, waar kinderen zich aan kunnen bezeren”, vertelt Margot. “Roofing Service gaat daar heel goed mee om. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden alle benodigdheden en de hele werkvoorraad op het dak getakeld. En daar blijft het tot ze helemaal klaar zijn.”

Gelijkwaardig partners

Beide partijen waarderen de prettige en open samenwerking. “We zitten als gelijkwaardige partners met elkaar aan tafel”, vertelt Daniël. “Het is goed te zien dat OZHW onze adviezen ter harte neemt. Dat is zo plezierig werken.” Ook Margot is vol lof over de samenwerking. “Daniël en ik bellen heel makkelijk met elkaar om dingen even door te spreken. We zitten allebei in dezelfde rol van projectleider: ik vanuit de schoolorganisatie, hij vanuit RS. Van daaruit bekijken we alle twee wat er mogelijk is om zaken nog beter op elkaar af te stemmen. En weet je wat zo fijn is? We komen er samen altijd uit!”

Van klein naar groot

Eind 2021 kan de leverancier van zonnepanelen aan de slag op de gerenoveerde daken. Roofing
Service gaat in de toekomst het tweejaarlijks dak-onderhoud verzorgen voor deze locaties. “Ik vind
het echt fantastisch hoe, vanuit een klein stukje onderhoud waar men tevreden over was, zo’n mooi
groot project is ontstaan”, zegt een stralende Daniël Dorland. “Met een uitgebreid toekomstig
onderhoudscontract als vervolg. Mooier kun je het toch niet wensen?”

Recent Posts

Leave a Comment

Sporthal Hofstede Maasland