We hope to ‘C’ your roof soon!

 In Geen categorie

Om u van een totaaladvies te kunnen blijven voorzien op het gebied van daken is het onontbeerlijk de nodige cursussen en trainingen te volgen. Zo stond vrijdag 25 januari 2019 een uitgebreide cursus over zonnepanelen in de agenda. Samen met Martin van de Kamp van IKO zijn we naar Zwijndrecht afgerezen om een presentatie bij te wonen welke werd gegeven door Peter ’t Hart van het bedrijf Hart4Solar. Sinds kort is IKO met Hart4Solar een partnerschap aangegaan. Indien u kiest voor een all-in-one dakbedekkingsconcept, zoals een IKO Solar Roof dan krijgt u 10+5 jaar verzekerde garantie op zowel de dakbedekkingsconstructie, als de zonnepanelen.

vestigingen van roofing service nederland

Met een IKO CARRARA toplaag kan bovendien een nog beter rendement uit de zonnepanelen worden gehaald. IKO CARRARA is een waterdichtingsmembraan samengesteld uit elastomeer (SBS) bitumen met brandvertragende eigenschappen en een polyester-glas combinatie inlage. De bovenzijde is afgewerkt met wit granulaat met titaniumoxide en de onderzijde is voorzien van een wegbrandfolie. Deze toplaag is toepasbaar in een één- of meerlaags systeem.

Roofing Service Nederland b.v. is één van de 25 gecertificeerde IKO roof conceptpartners. Onze dakdekkers hebben in het trainingscentrum van IKO n.v. trainingen gevolgd en zijn individueel gecertificeerd. En daarbij zijn we ook nog eens de enige conceptpartner in Gelderland.

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m.2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het pand per januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting vloeit rechtstreeks voort uit het Bouwbesluit.
Draagt een goed geïsoleerd dak bij aan een beter energielabel? Het antwoord op die vraag luidt: ‘’ja, nou en of!’’. Sterker nog, een goed geïsoleerd dak maakt het verschil!

Hier volgt een voorbeeld aan de hand van de door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gemaakte Energiebesparingsverkenner kantoren-tool:

energiebesparingsverkenner van de rijksdienst ondernemend nederland

In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een Kantoorgebouw met een gebruiksoppervlak van 480 m.2.

Uit de linker kolom volgt dat dit kantoor op het gebied van energiebesparing eigenlijk niets heeft gedaan. Dit is weliswaar een erg drastisch voorbeeld, maar het gaat om het idee.

Het kantoorgebouw krijgt dan ook een Energielabel G en een Energie Index van 3,57.

In de rechter kolom heb ik voor dit kantoor aangegeven 10 cm isolatie (uit meer of minder valt niet te kiezen) aan te willen gaan brengen.

Alhoewel uiteraard het Energielabel nog niet verandert, gaat de Energie Index in één klap wel van 3,57 naar 2,07! Met de wetenschap dat de Energie Index per januari 2023 1,3 of minder moet bedragen is het daarom het dak dat aan de basis ligt voor een kantoorgebouw welke wilt voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Geen enkele maatregel als dat van het goed isoleren van het dak zorgt voor zo een grote sprong in de Energie Index. Bijna geen moet ik zeggen. Zo is het aansluiten van een warmtepomp de beste energiemaatregel, echter is deze maatregel zeer ingrijpend en zijn de kosten hiervoor aanzienlijk.

energiebesparingsvoorbeeld van de rijksdienst ondernemend nederland

Door te investeren in een goed geïsoleerd dak en een paar andere aanpassingen te verrichten voldoet u al gauw aan het Energielabel C. En om de cirkel rond te maken… Indien u kiest voor een IKO Solar Roof met zonnepanelen van Hart4Solar en verwerkt door Roofing Service, dan heeft u de gedane investeringen en de verrichte aanpassingen eigenlijk ook zo weer terugverdient.

‘’We hope to ‘C’ your roof soon!’’

R. Bosch
Roofing Service Nederland B.V.

Wilt u meer weten over dakbedekking, de all-in-one concepten of over bovengenoemde zaken? Neem gerust contact met ons op. Of wilt u eens een dak bezichtigen, dat voorzien is van verschillende concepten? Maak dan een afspraak en we nemen u mee op ons showroom-dak in Zutphen! Ook geven wij presentaties, zodat wij u kunnen helpen met de keuze in dakbedekking die bij u of uw gebouw past!

Recent Posts

Leave a Comment

nieuwjaarswens roofing serviceleverancier safety gate