Verduurzaam uw dak met duurzame dakbedekking!

 In Geen categorie

Bij Roofing Service Nederland hebben we deskundigheid in huis voor alle soorten dakbedekking. Een trend die de laatste jaren duidelijk van de grond komt is duurzame dakbedekking. De populariteit is goed te verklaren, want duurzame daken zijn energiebesparend, helpen het milieu en zijn verrassend toegankelijk en betaalbaar.

Welke mogelijkheden zijn er om uw dak meer duurzaam te maken?

Een wit dak

Is het u wel eens opgevallen dat in warmere landen de mensen vaak in witte huizen wonen? Dat is omdat wit zonlicht reflecteert. Dat zorgt ervoor dat het binnen minder snel heet wordt. Een wit dak wordt daarom ook wel een koeldak genoemd.

Nu we ook in Nederland steeds vaker met hoge temperaturen te kampen krijgen, is het aanbrengen van een witte reflectielaag op het dak een groene keuze. Want als het binnen minder heet wordt, hoeft de airconditioning minder hard te werken. Dat scheelt een hoop energieverbruik. Een wit dak helpt dus CO2-uitstoot verminderen – en je bespaart nog geld ook!

Wilt u ook een duurzame dakbedekking? Bij Roofing Service Nederland weten waar we het over hebben. Maak eens een afspraak voor een kennismaking met dakbedekking en mogelijke opties voor dakonderhoud of dakrenovatie. We komen graag de situatie ter plekke bekijken, zodat we u het best mogelijke advies kunnen geven.

leverancier safety gate

Groendak

Wist u  dat het Australische parlement in Canberra een groendak heeft? Het hele parlement wordt bedekt door een gazon. Andere groendaken zijn ook mogelijk. Een sedumdak is een paradijs voor allerlei insekten en vogels, terwijl een tuindak perfect is voor de pauze van uw medewerkers.

Het groendak behoort tot de meest milieuvriendelijke vormen van dakbedekking. Een groendak helpt water vast te houden, vergroot de biodiversiteit en werkt als een isolatie. Daardoor blijft het binnen  ‘s zomers lekker koel en ’s winters behaaglijk warm.

Dat groendaken water vasthouden komt goed van pas, want in Nederland krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenval, maar ook met droge periodes. Een groendak of sedumdak kan tijdens de regen bijna 90% van het water vasthouden. Tijdens drogere tijden kan dit water worden gebruikt door de planten, waarbij de verdamping ook nog eens voor verkoeling zorgt.

Zonnepannelen

Steeds meer daken krijgen zonnepanelen. Logisch, want deze panelen verdienen zichzelf terug. Het is echter wel belangrijk je dak eerst te laten schouwen, zodat bekend is welk gewicht het  dak kan dragen. Laat eerst een dakinspectie uitvoeren en zorg dat eventueel achterstallig onderhoud is ingehaald of de nodige dakrenovatie is gedaan. Dan is het dak sterk genoeg voor de verduurzaming.

Recent Posts

Leave a Comment

dakonderhoudgroendak verbeterd de leefomgeving